14. Com explicar la meva vàlua?

Projecte
  • Formatiu
  • Laboral
Diagnosi
  • Autoconeixement
Competècies

Autoexigència – cura d’un mateix

Creativitat – innovació

Barreres

Orientació

Situa't

Per accedir al mercat laboral, cal una estratègia, un pla. Dins d’aquest pla, és important que siguis conscient dels teus punts forts, de tot allò que és valuós en tu, en la teva trajectòria, en la teva formació, en la teva experiència, en com afrontes les coses. Aquests dos videocurrículums et presenten maneres de mostrar allò que una persona val , sap i pot oferir. Ser conscient de la pròpia vàlua, t’ajudarà a sentir-te millor i a fer projectes, a participar i col·laborar en projectes o oportunitats que se’t plantegin.

Pensa que en el teu entorn, segur que hi ha gent que sap tot el que vals.

L’itinerari d’una noia

Aquest és el videocurrículum d’una mestra que va quedar-se a l’atur. Després de la iniciativa del vídeo va tornar a tenir feina.

 

Fes alguna cosa
  • Has de ser conscient de tot allò que val la pena en tu. Cada persona té valors, aptituds, coneixements, experiències, il·lusions que són motors per fer coses. Pensa en els teus, escriu-los.
  • Quan els tinguis, busca maneres d’explicar-los, fer el currículum és una manera però ja has vist que n’hi ha d’altres.
Busca ajuda

Identificar les fortaleses no és fàcil. Les persones del teu entorn poden ajudar-te, començant per la família i les amistats més properes, també companys de formació, de feines i també professionals com els dels centres educatius i de formació o els dels serveis locals (ajuntament). Demana’ls que t’ajudin a identificar els teus punts forts i també a mostrar-los.

Com t'ha anat?

Has identificat els teus punts forts? Has fet el teu currículum? Has pensat en alguna altra manera de comunicar les teves fortaleses?

El següent pas és...

Amb les idees dels vídeos i l’ajuda del teu entorn personal o de professionals que estan al teu abast, fes un currículum i transforma’l en alguna altra cosa que ajudi a mostrar el que vals.